Welkom

 
Wij heten u van harte welkom op de website van Eetcafé Kim. Eetcafé Kim bestaat sinds 1991 en is gelegen in een van de betere buurten van Amsterdam.

Op een steenworp afstand van het Olympisch Stadion en het Hilton Hotel biedt de omgeving u ruime parkeergelegenheid. Tevens zijn wij met het openbaar vervoer makkelijk bereikbaar (Buslijn 15 en Tram 24).

Ons eetcafé biedt u de gelegenheid te genieten van de authentieke Indiase kookkunst met al zijn diverse curry-, tandoori- en vegetarische gerechten.

Een avondje uit eten bij Eetcafé Kim is kennis maken met een verrassend veelzijdige Indiase kookkunst met vele verschillende smaken. Een bijzondere en onvergetelijke culinaire ervaring.

Zeker aan te bevelen zijn onze speciale Tandoori gerechten. Zoals een Tandoori mixed grill of een Tandoori chicken. Of een overheerlijke "Lamb Meat Bhunna". Maar ook aan vegetarische gerechten hebben wij een ruime keuze.

Tandoori mixed grill.Lamb Meat Bhunna.Tandoori chicken.

De Tandoor is de naam van de bekende Indiase kleioven, waarin gerechten boven houtskool worden bereid. In het noorden, maar ook met name in Noord-Pakistan, heeft de tandoori-keuken eeuwenlang de toon aangegeven. De tandoor of klei-oven heeft een kegelvorm zoals een bijenkorf. Voor het bakken wordt de tandoor gestookt met houtskool tot de binnentemperatuur op schroeihitte is. Tandoorischotels zijn dientengevolge snel gaar.

Het vlees wordt in blokjes gesneden en gemarineerd, aan spiesjes geregen en in enkele minuten geroosterd. Gevogelte wordt op dezelfde manier behandeld, in zijn geheel of in nette stukken verdeeld. Aangezien de tandoor een echte oven en niet slechts een houtskoolgrill is, kan men er als bijkomend voordeel gerezen brood in bakken. Gewoonlijk wordt Indiaas brood alleen van bloem en water op de bakplaat gebakken. Naan wordt echter op de binnenkant van de tandoor gebakken en is veel luchtiger dan de meeste soorten ongerezen brood.

Curry gerechten worden gekenmerkt door een saus van verfijnd gecombineerde kruiden en specerijen. Verkrijgbaar in een grote variatie van zacht mild, romig, medium, heet of zeer heet.

De kunst om kruiden en specerijen te mengen, het principe waarop de Indiase keuken berust, is al eeuwen oud. Even oud zijn de strenge bereidingsvoorschriften die variëren al naar gelang het klimaat, de producten van een bepaalde streek, godsdienstige- en volkenkundige achtergronden.

Indiase kookkunst, echt iets anders!

Naast ons uitgebreide aanbod aan Indiase specialiteiten kunt u ook genieten van diverse andere schotels. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Roti met kipfilet speciaal of een portie Jumbo Garnalen met nasi?

Iets minder exotisch? Een gewone hamburger of gegrilde kip met patat en salade kan natuurlijk ook! Of een shoarma schotel, of gewoon een broodje...

Wij nodigen u uit om op de buttons aan de linkerkant te klikken, waar u uitgebreide informatie vindt over de verschillende gerechten die u in ons eetcafé kunt bestellen.

Tevens heeft u uiteraard de mogelijkheid deze gerechten af te halen of te laten bezorgen. Ook voor uw catering of party's op kantoor of thuis.
Kleine bestellingen en bestellingen buiten de buurt zijn bespreekbaar. Bestellingen boven 20 EURO worden gratis bezorgd, onder 20 EURO vragen wij 2 EURO bezorgkosten.

Openingstijden:

Dagelijks geopend van 15.00 tot 24.00 uur.

Café open van 15.00 tot 01.00 uur.

Indiase keuken open van 16.00 tot 22.00 uur.

Eet smakelijk!