Welkom
 
Wij heten u van harte welkom op onze site waar u uitgebreide informatie vindt over ons eetcafé.

Uw beeldscherm instelling op dit moment is: bij

De resolutie van uw beeldscherm.

De resolutie, dit wil zeggen, de hoeveelheid kleurenpuntjes die er op uw beeldscherm kunnen verschijnen, kunt u instellen. De meest populaire instellingen van dit moment zijn: 800 x 600 en 1024 x 768.
Uiteraard betekent dat hoe lager de resolutie, hoe minder er op uw beeldscherm wordt getoond.

Steeds vaker maken webmasters hun website nog uitgebreider en mooier. Steeds vaker schakelen Internetters over naar de beelschermresolutie van 1024 x 768. Hierdoor kunt u de mooiste pagina's bekijken zonder van links naar rechts te hoeven scrollen.

Het grote voordeel hiervan is dat het voor uw hele computer geldt. U kunt meer items kwijt op uw bureaublad, bij opgestarte programma's kunt u meer kwijt voordat u hoeft te scrollen (b.v Word). Dit heeft alles te maken met het feit dat er meer kleurenpuntjes op uw beeldscherm gepresenteerd kunnen worden.

Heeft het nadelen? Nee, eigenlijk niet. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat alles iets kleiner wordt. Dus icoontjes, menuutjes e.d. Geloof me dit is een kwestie van 1 uur wennen, daarna weet u niet beter meer. Dit heeft te maken met het feit dat u grotere puntjes gewend was.
U kunt het altijd een keer proberen, mocht het u niet bevallen, kunt u de resolutie zo weer terug zetten.


Te gek, maar hoe moet het?

Het is eigenlijk heel simpel.

* Klik linksonderaan uw scherm op de windowsbutton "Start"
* Klik daarna in het menu op Instellingen (in de Engelse versie is het Settings).
* Ga daarna in het menu naar Configuratie-scherm (in de Engelse versie is het Configuration)
* Dubbelklik in het scherm wat verschijnt op Beeld of Beeldscherm (in de Engelse versie is het Display)
* Kies in het scherm wat nu verschijnt voor het Tabblad Instellingen (in de Engelse versie is het Settings)
* U ziet nu ergens onder het midden van het scherm een schuifbalk met daaronder 2 getallen en het woord Pixels.
* Dit is uw resolutie. U kunt deze veranderen door deze met de muis te verschuiven. De getallen ziet u veranderen.
* Zet de resolutie nu op 1024 x 768 en klik op Ok.

Uw beeldscherm zal nu even zwart worden en de vraag kan gesteld worden of u de beelscherminstellingen wilt behouden. Als u op "Ja" klikt zult u zien dat uw beeldscherm is veranderd. Alles is verder hetzelfde gebleven. Er is op uw computer niets veranderd. Besluit u toch om weer een andere instelling te willen hebben, dan herhaalt u het voorgaande gewoon en het wordt weer veranderd.

Soms verdient het aanbeveling om eerst alle programma's waar u mee bezig was af te sluiten, voordat u de resolutie verandert. Mocht u de instellingen nu veranderd hebben, en u wilt de site zien met deze instellingen, hoeft u alleen opnieuw naar onze site te gaan en u komt opnieuw op onze site, zonder dat dit verhaaltje opnieuw verschijnt. U zult zien dat het geheel er dan ook iets fraaier uitziet.

Als u besluit uw resolutie op 1024 x 768 te houden zult u merken dat het ook prettiger word om te Internetten. Ook omdat steeds meer websitebouwers nu standaard uitgaan van een resolutie van 1024 x 768. En zoals ik al zei: het is een uurtje wennen en daarna weet u niet beter meer en gaat er weer een andere wereld voor u open.

 

Succes !!